
Zoals je waarschijnlijk weet ben ik niet zo dol op een standaard aardappel – groente – vlees maaltijd. Dit vind ik vaak een beetje saai en op het burgerlijke af. Een traybake maakt de Hollandse pot net even anders en veel lekkerder als je het mij vraagt. Je vult een bakplaat met ingrediënten en schuift de traybake de oven in. Na de herfst variant met pompoen is het nu tijd voor een traybake met bloemkool, krieltjes en worst.
De oven vind ik een ideaal middel om mijn maaltijd in te bereiden. Ik kan niet wachten om straks in het nieuwe huis met de stoomoven aan de slag te gaan. Voor nu doe ik nog even met een “gewone” oven. Groente mag ik er graag in klaarmaken. Een bloemkool bijvoorbeeld smaakt perfect als je deze roostert. Veel beter dan koken in de pan. Voor de traybake marineer je het kooltje met olijfolie, mosterd, azijn en kruiden. Zo herken je de smaak van bloemkool niet eens meer.
Naast de bloemkool leg je de krieltjes op de bakplaat. Zo lust ik aardappeltjes elke dag wel. Lekker met een beetje olijfolie en een snufje zeezout. Het vlees voor deze makkelijke maaltijd zijn chipolata’s. Dit zijn dunne kruidige worstjes. Meestal zijn ze van varkensvlees gemaakt maar je hebt de worstjes ook van kip en die heb ik voor dit gerecht gebruikt. Alle ingrediënten garen tegelijk in de oven. Super handig. Kijk maar snel mee hoe je de traybake met bloemkool maakt.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 17 maart 2017 door linda