Hello Marathon, here I come!

Hartstikke leuk, een bikini in de zomer… Maar hoe regel ik zo’n killer body zonder mijn sociale cocktailavondjes te moeten missen? In hartje winter besluit ik van de één op de andere dag dat hardlopen wel een sport is voor mij. Hand in hand met mijn persoonlijke coach Evy, een Belgische coach die gratis podcasts heeft geproduceerd om de 5km en 10km te kunnen lopen, heb ik mijzelf hierdoor heen moeten slepen. Met bloed, zweet en tranen wist ik de 10km binnen 53 minuten af te leggen op mijn eerste officiële wedstrijd.

Appeltje eitje

Maar de 10km is al snel niet uitdagend genoeg meer zodra dit wordt gezien als ‘appeltje-eitje’ door je omgeving. Een marathon, dat is pas knap! Binnen een seconde wordt alle pijn en moeite gewist uit je geheugen door een ondoorgrondelijke drang naar succes. Triomf? Daar moeten we natuurlijk wel wat voor doen. Een tipje van de sluier: Early bird runs (a.k.a 5.30 AM een rondje door het park).

Trainen voor een marathon

Al met al ben ik anderhalf jaar aan het trainen. De wekker om 6 uur ’s ochtends ben ik al meer dan gewend en inmiddels zijn we een halve marathon in Sydney verder. De nieuwste uitdaging? De hele marathon! En met een beetje mazzel wordt het vooral een leuke, nieuwe uitdaging. Gezien het feit dat dit niet alleen de benodigde discipline vereist, de juiste en good-looking outfit (shoppen!) en natuurlijk een calorieën-killer aan trainingen met zich meebrengt.. De kers op de taart: vriendlief doet maar al te graag mee. Tot grote irritatie natuurlijk, want ik was toch degene die eindelijk eens ‘stronger than the guys’ door het leven kon gaan?! No worries, we zullen nog wel zien wie hier de meeste kilometers gaat maken..

Samen is niet alleen…

Deze week maakten wij onze eerste duurloop samen; een run van 20km. Ik met mijn roze sport top, gebruinde gezichtje en ipod op maximale volume, tot grote ergernis van mijn vriend. 20 km lang duwt hij me naar de binnenkant van de straat, ziet hij mij tegen paaltjes aan botsen en krijgt meerdere malen een bijna-hartverzakking als de toeterende auto’s mij bijna van de weg rijden. Stiekem toch wel fijn, zo’n beschermende runner aan je zijde.

* De gelopen tijd zal ik jullie niet onthouden: 20.13km – 1:52:48