Of ik niet eens wat ideeën kon aandragen voor broodbeleg, mailde een lezer. Toen ik het ging nakijken, kon ik hem meedelen dat ik in de loop der tijd in mijn kookrubriek in Trouw al jam, bietenpuree, sandwichspread, paprikaspread, makreelrillettes, pindakaas, nutella en hummus heb getackeld. En dan vergat ik nog de eiersalade en kip-kerriesalade. ‘Dus ik ben geloof ik even door mijn broodbeleginspiratie heen’ schreef ik hem. Maar dat is natuurlijk onzin, want na één luttel bezoek aan de supermarkt zit ik altijd weer vol nieuwe ideeën. Want je stuit er op de gekste dingen.
Uit een bakje: Johma Tonijnsalade met wasabi-smaak
34% gekookte tonijn, plantaardige oliën (koolzaad, zonnebloem), water, suiker, 4% mierikswortel (bevat sulfiet), natuurazijn, augurk, eigeel, specerijen, zout, wortelextract, doperwtenextract, verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), zuurteregelaar (natriumacetaten), gistpoeder, conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), gemodificeerd zetmeel, voedingszuur (melkzuur), zetmeel, zeewier, natuurlijk aroma, mosterdextract, antioxidant (citroenzuur).
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 13 februari 2021 door KokenmetKarin