Tonijn sesam burgers met soja en mayo

Burgers, ik ben er gek op! En dan heb ik het niet over die kant en klare diepvriesburgers op een laf broodje met een overdosis cheddar, maar over homemade burgers gemaakt van mooie ingrediënten, dik belegd en op een knapperige bol uit de oven. En hoewel ik een lekker vleesje op zijn tijd wel kan waarderen maak ik mijn burgers toch vaker van linzen, erwten, groenten of vis. Anders dan met vlees voel ik mezelf na het eten van een veggie of visburger niet zo’n tientonner en met groenten en vis kun je eindeloos variëren.

Zalmburgers staan bijvoorbeeld vaak op tafel bij mij, en tonijnburgers leken mij ook wel wat. Proberen dus maar. Ik kan niet benadrukken hoe easy het is om deze burgers te maken én hoe lekker ze zijn! Nu kun je ze op twee manieren serveren; op een knapperige bol als hamburger of zonder brood en met aardappeltjes en groente of een salade. Ik at ze dit keer op een bol met een simpele doperwten salade on the side. Perfect als gezonde bodem voor een avondje stappen maar ook als voedzaam comfort food op de bank met een goede film en je bestie onder een dekentje. Love it!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 12 oktober 2016 door beaufood