Tonijn sashimi met unagisaus en krokante uitjes

Deze tonijn sashimi is er weer eentje voor in de eregalerij van Beaufood. Wauw. Wát een gerecht! Ik maak het vaak als side sish bij etentjes: het staat prachtig, is heel eenvoudig te maken en smaakt natuurlijk fantastisch… De ultradunne plakjes tonijn smelten bijna op je tong, de knapperige uitjes geven het een fijne bite en de unagisaus barst van de verschillende smaken. Door die saus wil ik mijn bord het liefst schoon likken – die is echt ongelooflijk goed en helemaal zelfgemaakt! Trek gekregen? Ik vertel je hoe je deze tonijn sashimi met unagisaus klaarmaakt.

Unagisaus (voor bij tonijn sashimi)

Unagi is zoetwaterpaling en als je wel eens sushi bestelt, dan weet je misschien ook meteen welke goddelijke saus ik bedoel. Want echt: unagisaus is een van mijn favo sauzen. Ik heb ‘m standaard in huis en eet het bij sushi, gestoomde dumplings, spring rolls en dus ook heel graag bij bijvoorbeeld tonijn sashimi.

Er is alleen één maar: unagisaus is zo’n beetje nergens te koop. Daarom leek het mij een goed plan om een Beaufood-versie van deze soja-achtige, stroperige saus te maken. En dat is mega goed gelukt met maar drie ingrediënten! Met deze smaakvolle saus til je de tonijn sashimi meteen naar een next level. Absoluut het proberen waard!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 01 april 2022 door beaufood