
Mijn ideale zaterdagochtend spendeer ik in de stad, lees Utrecht. Lekker op de fiets naar Vredenburg om daar op de markt mijn boodschappen te halen. Ik ben er vlakbij geboren en getogen en zelfs na mijn vertrek van meer dan 30 (!) jaar voelt het nog steeds als thuiskomen. Even een kopje koffie drinken en dan een rondje verse producten inslaan. Jaren was er geen viswinkel in de buurt dus waren wij afhankelijk van onze viskraam op de markt. De visboer heeft ons dit zalige recept van tonijn in sojasaus en katenspek gegeven.
Een toppertje in huize Linda. Bij veel etentjes hebben wij dit hapje gemaakt. De smaak is echt bijzonder en dat met slechts 4 ingrediƫnten. Ook op de vakantie in Italiƫ hebben wij onze buurtjes met dit gerecht verwend. Wij nemen zelfs al een fles sojasaus mee vanuit huis, om ons een lange zoektocht in de supermarkt te besparen. Sowieso zijn wij gek op sojasaus. Het is een ideaal middel om vis of vlees mee te marineren.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 18 augustus 2016 door linda