Yes, het is weer het seizoen van de braad- en stoofgerechten! Smaakvolle, kruidige gerechten (lekker makkelijk uit één pan) zoals deze tomaten-bonen stoof met feta en toast. Een lekker en makkelijk comfort gerecht, gezond en vegetarisch! En zonder feta is deze stoof zelfs helemaal vegan. Heerlijk op een regenachtige herfstdag!
De basis van deze stoof bestaat uit tomaten, kruiden en bouillon. De stoof bevat veel groenten, maar de bonen spelen de hoofdrol in dit gerecht. Bonen zijn heel voedzaam en de perfecte vleesvervanger. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en zitten vol met ijzer, magnesium en vitamine B.
Voor dit gerecht gebruik ik een mix van cannellinibonen en borlottibonen, maar je kunt ook andere bonen gebruiken die je lekker vindt.
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode peper
2 blaadjes laurier
400 ml groentebouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik cannellinibonen (200 gram)
1 blik borlotti bonen (200 gram)
1 rode paprika
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 06 oktober 2020 door feelgoodbyfood