Tomaat-Pompoensoep

Tijd voor een lekkere stevige maar makkelijke maaltijdsoep!

Deze soep dankt zijn karakter aan de gekarameliseerde pompoen en tomaat. Dit geeft de soep een diepe en krachtige smaak. Zelf hou ik wel van een pittige soep en kieper er dan ook een aardige hoeveelheid chilivlokken in.

Maak de soep zo stevig als je zelf wilt door met de hoeveelheid bouillon te spelen. Lekker gebakken eitjes erbij of een paar hamburgers en je hebt een snelle maar voedzame maaltijd op tafel. En de overgebleven soep vries je gewoon in!

Ingrediƫnten

  • 2 Ć” 3 liter bouillon
  • 2 kilo tomaten
  • 1 oranje pompoen
  • 6-7 flinke tenen knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 theelepel tijm (of naar smaak)
  • 1 theelepel rozemarijn (of naar smaak)
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Optioneel; chilivlokken
  • Optioneel; soepballen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 20 januari 2017 door eetpaleo