Tomaat basilicum courgetti

Dit is een heerlijk en stukken gezonder alternatief voor een Italiaans bordje spaghetti. De combinatie tomaat en basilicum is misschien wel een van de, of misschien wel de meest bekende combinatie in de Italiaanse keuken. Het zijn dan ook deze twee ingrediënten die mij hebben geïnspireerd voor het maken van dit gerecht. Het is super smaakvol, geurend en lief voor je buik en bovendien boordevol groenten doordat ik courgettes heb gebruikt voor de spaghetti: courgetti dus, haha snap je hem? :p Daarnaast is dit gerecht gluten en lactose vrij en ook nog eens vegan!

Ik heb er een hekel aan om groente en fruit weg te gooien en met dit recept zal dat je niet overkomen. Alles van de courgette wordt gebruikt. Draai ze door de spiraalsnijder en je hebt de noodels. Wat je over houdt, het binnenste en de eindjes die niet helemaal door de snijder gaan, gebruik je gewoon door de saus. Als ik het over de eindjes heb bedoel ik natuurlijk niet de alle uiterste eindjes, maar de eindjes die je overhoudt na het spiraal snijden van halve courgettes. Die echte kopjes en kontjes lijken me nou niet zo lekker eten. (;

Dit is een recept voor 4 personen, maar het is heel makkelijk kleiner of groter te maken. Verdubbel of deel het recept gewoon door 2 of meer.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 18 december 2016 door boostyourhealth