Heerlijke gegrilde stokjes van de grill of bbq… van tofu! Yes, geen kip saté stokjes, maar tofu saté stokjes. Een heerlijk bijgerecht voor bij de nasi, tijdens een borrel of bereid ze op de bbq tijdens een mooie zomerse dag. En zelfgemaakte pindasaus is altijd lekker. Iedereen zal er van genieten!
Je kunt deze tofu stokjes zowel in een grillpan als op de barbecue bereiden. Het is bij dit gerecht belangrijk dat je stevige tofu gebruikt en geen ‘silky’ tofu, want deze valt uit elkaar zodra je het wilt snijden. Snijd niet té grote blokjes en grill de blokjes ook echt goed om en om, zodat de buitenkant een beetje knapperig wordt en de binnenkant goed gaar, dan zijn ze het lekkerst!
10 stokjes (geweekt in lauw water)
1 pak tofu (350/400 gram)
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel kurkumapoeder
2 eetlepels olijfolie
optioneel: sesamzaadjes
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 24 mei 2020 door feelgoodbyfood