Het allereerste recept van 2021 is een feit! De allerbeste wensen lieve mensen. Proost op een mooi 2021. Ik trap dit gloednieuwe jaar af met een overheerlijk lunchrecept. Krokante toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm. Een lunch vol goede vetten, vezels, vitamines en mineralen. Dat avocado en gerookte zalm een echte topcombi zijn wisten we natuurlijk al, maar je maakt er helemáál een feest van door een luchtige, frisse boter van de avocado te maken.. Die overigens ook fantastisch is als dip voor bij de borrel.
Het liefst maak je de avocado-citroenboter met behulp van je keukenmachine (want: luchtiger), maar met een staafmixer kom je ook een heel eind. Het belangrijkst is dat je mooie, eetrijpe avocado’s gebruikt want die zorgen voor het meest romige resultaat. En kies vooral voor biologische citroen. We gebruiken in dit recept het sap én de schil en het zou zonde zijn als deze heerlijke boter straks een vleugje bestrijdingsmiddel bevat. Inclusief het waslaagje dat over gewone citroen wordt gespoten om ze te laten glimmen. Raar maar waar! Niets tegen gewone citroenen hoor, maar als ik ook de schil van een citroen in een gerecht verwerk kies ik wel altijd voor bio. Verder is deze avocado-citroenboter binnen 15 minuten gemaakt, inclusief 10 minuutjes wachttijd in de koelkast. Heer-lijk op getoast brood met gerookte zalm en verse dille. Eet je glutenvrij? Vervang de toast dan door deze glutenvrije havermoutbroodjes!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 07 januari 2021 door beaufood