Tiramisu taart! (glutenvrij, vegan & paleo)

Mijn vriend is vandaag jarig en dat vraagt natuurlijk om een heel feestelijk recept! We zijn al gezellig hamburgers gaan eten in de stad en vanavond komen er nog wat mensen langs. Mijn vriend zegt altijd dat hij geen cadeau wil (krijgt hij toch wel hoor) maar alleen een zelfgemaakte Paleo taart. Nou, dat kan ik wel regelen, met plezier zelfs! Daarom ben ik vanochtend de keuken in gedoken, ik hoefde er niet eens boodschappen voor te doen. Dit zegt overigens meer over de enorme voorraden die ik in huis heb dan over de hoeveelheid ingrediënten van het recept..

Het resultaat is deze Tiramisu taart! De taart is bijna helemaal rauw, behalve het feit dat er vers gezette koffie in zit. Een echte cold brew had ik niet op voorraad.. Daarnaast is de taart ook nog eens veganistisch. Maar deze taart is bovenal heel erg lekker. Want de smaak lijkt me toch behoorlijk belangrijk.

Mijn vriend heeft deze taart in ieder geval helemaal goed gekeurd, dus ik hoop dat jullie er ook van zullen genieten!

Ingrediënten
Bodem

  • 350g gedroogde vijgen, zonder steeltje
  • 300g walnoten
  • 60 ml verse, sterke koffie
  • ¼ tl vanillepoeder

Chocoladelaag

  • 300g gedroogde abrikozen
  • 250g witte amandelen
  • 40g cacao
  • ½ tl vanillepoeder
  • 350 ml kokosroom
  • 120 ml verse, sterke koffie
  • 120 ml kokosolie

Vanille-roomlaag

  • 150g cashewnoten
  • 120 ml water
  • 60 ml kokosolie
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • ¼ tl vanillepoeder

Optioneel: cacao om de taart vlak voor het serveren mee te bestrooien

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 13 december 2016 door eetpaleo