Tips voor het maken van een weekmenu

Ieder weekend maak ik een weekmenu voor de week erna en doe ik in één keer boodschappen. Burgerlijk? Misschien wel een beetje, maar ook heel efficiënt. Het scheelt tijd gedurende de rest van de week, kosten – want je koopt geen dingen die je niet nodig hebt – én je kunt je week qua voeding goed plannen. Door een beetje slim te plannen weet je exact wat je binnen krijgt. Vandaag dus een aantal tips voor het maken van een weekmenu, plus een mooi voorbeeld van een weekplanning die je ook (leeg) kunt uitprinten om zelf te gebruiken.

De planning van het weekmenu

Bedenk allereerst hoe jouw planning er voor komende week uit ziet; heb je etentjes staan, ben je een keer laat thuis uit werk waardoor je geen zin hebt om ingewikkeld te koken of wil je ’s avonds nog sporten?

Zelf kijk ik altijd eerst naar de afspraken die ik heb staan waardoor ik sowieso niet thuis eet. Vervolgens plan ik mijn sportweek, meestal zijn dit dezelfde dagen: maandagochtend, dinsdagavond, woensdagavond, vrijdagochtend en zaterdagochtend. Het liefst sport ik uit werk, dat betekent dat ik dinsdag- en woensdagavond laat thuis ben. Ik zorg dan dus dat er dan iets makkelijks op het menu staat wat snel klaar is of ik vraag of mijn vriend kan koken.

Verder doe ik nooit boodschappen voor 7 dagen, maar haal ik boodschappen voor maximaal 5 dagen. Zo kan ik makkelijk een maaltijd doorschuiven als ik onverwachts toch niet thuis ben of een maaltijd ruilen als ik ergens anders zin in heb. Daarbij vind ik 5 dagen ook wel uiterlijk voor verse groenten, zuivelproducten en vlees.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 11 januari 2017 door eatrunlove