
Spiezen in de lucht! Het barbecueseizoen is weer aangebroken! Hoogtijd dus voor wat handige tips. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je wilt afvallen? En hoe voorkom je een voedselvergiftiging? In dit artikel geef ik tips voor een gezonde barbecue + 3 handige simpele caloriearme bbq-recepten.
De helft van de Nederlanders loopt risico op een voedselvergiftiging of infectie na een barbecue [1]. Dit heeft te maken met het de hogere temperaturen waarin het vlees verkeert alvorens het op de barbecue wordt gelegd. Bacteriën die voorkomen op vlees, kip of vis vermenigvuldigen zich snel bij een temperatuur boven de 10 °C. Haal daarom de producten pas op het laatste moment uit de koelkast. Je kan er ook voor kiezen om voorgegaard vlees te kopen. Gebruik je toch liever rauw vlees? Gaar kip en grote stukken vlees eerst voor. En het belangrijkste: zorg er uiteraard voor dat je vlees goed gaar is! Behoed je daarnaast voor kruisbesmetting. Er kunnen door contact met het rauwe vlees bacteriën terechtkomen op andere etenswaren, of op je bord of bestek. Gebruik daarom verschillende borden en apart bestek voor rauwe versus gare producten [2].
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 22 juni 2017 door fitnl