Oeh, Thaise Tom Kha soep is heerlijk! Die romige smaak van kokos en de pittige en wat zure smaak... We eten dat graag bij een eethuisje, bijvoorbeeld als voorafje. Maar de soep is zo lekker dat we er zelf ook graag een maaltijdsoep van maken. En of het nu hoort of niet, wij maakten onze eigen variant en voegden extra groenten en noedels toe. De soep is supersnel klaar, dus vanaf nu waan je je ook thuis in een mum van tijd in Thailand!
Pers de tenen knoflook en rasp de gember fijn. Snijd ook de rode peper fijn en de lente ui in ringen. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en doe dit alles met een snuf peper en zout in de pan om op een redelijk laag vuurtje lekker zacht te bakken. Voeg een flinke snuf laos toe, of wat stukken als je verse laos gebruikt. De geuren gaan nu al heerlijk je keuken door!
Lees verder op www.gowmagazine.nl
Geplaatst op 27 juli 2016 door glow