De Thaise keuken is een van mijn favorieten! Niet alleen omdat deze licht en heel lekker is, de gerechten zijn ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Deze Thaise noedelsalade met tofu, pinda’s en soja-sesam dressing met limoen is daar het bewijs van! Een heerlijke smaakvolle salade, vooral in de zomer. Voedzaam en helemaal plantaardig!
Tip: van salades maak ik altijd een extra portie, zodat ik meteen een heerlijke lunch heb voor de volgende dag.
Heb je wel eens gebakken tofu gegeten? Snel proberen, want dit is zo lekker én makkelijk! Even marineren met een beetje sojasaus en eventueel kruiden en specerijen, aanbakken en klaar! De Thaise dressing is ook binnen één minuut gemaakt en geeft zoveel smaak aan je salade. Vooral o combinatie met de knapperige groenten en pinda’s.
Bij dit gerecht heb ik gekozen voor zilvervlies rijstnoedels. Deze zijn voedzamer en vuller meer dan witte rijstnoedels.
2 porties zilvervlies rijstnoedels
200 gram tofu
halve komkommer
1 rode paprika
2 wortels
2 handjes taugé
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 25 mei 2020 door feelgoodbyfood