
Na twee weken mei vakantie waarvan 1 weekje in Griekenland, is het tijd om weer in het gareel te komen. Ik had de touwtjes even laten vieren en dat feest is nu voorbij. Het sporten heb ik weer opgepakt. Ik heb nog spierpijn van mijn personal training van gisteren. En op het menu staan lichte maaltijden met veel groenten. De eerste in de rij is Thaise kip met courgette noedels en zoete aardappel.
Nu ben ik gek op de “gewone” noedels. Het is een ideaal ingrediënt om snel een maaltijd in elkaar mee te draaien. Maar als je wat meer groente wilt eten, kom je al snel uit bij courgette noedels. Alleen vind ik dit niet vullend genoeg. Vaak maak ik een combi van courgette en de rijstnoedels. Dit keer heb ik het anders gedaan en ook noedels van zoete aardappel gemaakt.
De kip heb ik op Thaise wijze gemarineerd. Het liefst gebruik ik hiervoor kip dijfilet. Dit is tegenwoordig goed te krijgen in de supermarkt. Dit stukje kip is wat vetter en daardoor blijft de kip lekker mals in de pan. Ik vind het daarnaast ook een goede tegenhanger voor de skinny courgette noedels. De Spaanse peper, koriander en cashewnoten zorgen dat dit gerecht een lekkere pittige bite krijgt.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 11 mei 2017 door linda