We kunnen er niks aan doen, die Crock-Pot blijft gewoon een ideaal en tijdbesparend apparaat. Deze Tex-Mex Pulled Chicken (genoeg voor 8 porties) heb je letterlijk in 1 minuut gemaakt. Geloof je me niet? Check dan het filmpje! Maak er lekkere salades of wraps mee. Of doe eens gek, gooi dit door je tomatensoep. Héér-lijk!

De inspiratie voor dit recept komt uit Meals Made Simple (affiliate link naar bol.com) van Danielle Walker (de dame achter het schitterende paleo blog, Against All Grain). Het is een kookboek dat al een tijdje in de kast staat, maar waar ik eigenlijk nog nooit iets uit gemaakt had. Zoals wel vaker gebeurt haha, sommige kookboeken zijn gewoon echte hebbedingetjes! Vooral als er dan van die mooie foto's om van te watertanden in staan. Tijd dus om daar verandering in te brengen, want ik had er behoorlijk wat post-it plakkertje in zitten bij recepten die ik nog wilde proberen.
Nu hoor ik je denken: "Jullie eten toch niet paleo?" Klopt!
FitFood heeft echter wel dezelfde basis als paleo: "echt eten", dat belastende stoffen zoals gluten, zuivel en suiker zo veel mogelijk wil vermijden. Nu is paleo alleen veel strikter, en niet alle recepten zijn volwaardige maaltijden. Maar dat is makkelijker aan te passen dan andersom! De recepten zijn immers al perfect, we voegen gewoon wat "veilige' of goed verteerbare koolhydraten toe.
In Meals Made Simple vind je Buffalo Chicken Salad, met dus pulled chicken uit de Crock-Pot. Enige verschil met mijn variant? De hot sauce... Hier kan je natuurlijk niet dezelfde merken krijgen als in Amerika, dus ik heb wat moeten improviseren. Zie de notes onder het recept voor mijn oplossing.
In het filmpje laat ik zien hoe onwijs eenvoudig je deze Tex-Mex Pulled Chicken kan maken. En hoe snel je er mee klaar bent! Ik zette het aan voor ik ging sporten, en bij thuiskomst kon er er een heerlijke maaltijdsalade mee maken.
Klik hier voor het recept en filmpje.
,
Geplaatst op 21 juni 2016 door lovefitfood