Tatsuta (Japanse gefrituurde kip) met srirachamayo

Een van mijn grootste hobby’s is, zoals jullie weten, uit eten gaan. Ik kan uuuren dineren met Mike of met vrienden en genieten van iedere hap die ik neem. Mijn andere favo hobby is het doorspitten van menukaarten. Deze hobby’s zijn toevallig érg goed te combineren, en zo belandde ik laatst weer eens bij LE:EN. Dit is een mega lekker restaurant in Utrecht waar je heerlijke asian fusion hapjes eet. Op de menukaart had ik tatsuta gespot en die móést ik proberen. En hallo hé, het was god-de-lijk. Eenmaal thuis maakte ik deze Japanse gefrituurde kip na. Met succes! Dus ik deel dit geniale recept nu met jullie.

Tatsuta: Japanse gefrituurde kip

Tatsuta tatsuta tatsuta – wat een heerlijk woord hè? Haha. Ik had nog niet eerder van dit Japanse hapje gehoord maar nu ik ‘m ken, ga ik ‘m nooit meer vergeten. Om verschillende redenen. Want 1: ik ben gek op culinaire ontdekkingen als deze! 2: de smaak is geweldig, het is echt een explosieve combi van zoet, zout en umami. 3: de textuur is minstens zo goed, heerlijk crispy aan de buitenkant en mals vanbinnen. En tot slot reden 4: deze snack ziet er toch práchtig uit?! Het is echt echt de showsteler op een borrelplank of als bijgerecht bij een schaal sushi.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 21 maart 2022 door beaufood