Lof is het fijnste wat een auteur ten deel kan vallen. Bakken vol fanmail. Juichende boekrecensies. Rijen voor de deur bij signeersessies in winkels. De praktijk is iets weerbarstiger. Neem de fanmail. Het zijn vooral mensen met klachten die de moeite nemen om in de pen te klimmen. Iemand die saucijzen geen eerbaar ingrediënt vindt (‘Waarom geen gehakt? U bent toch tegen pakjes en zakjes?’). Iemand die niet weet wat bakpapier is en beledigd is dat ik dat niet uitleg. Of ‘waarom in hemelsnaam zoveel zout en dan ook nog eens peper (nergens goed voor)’. Nee, mensen zijn niet altijd makkelijk, maar dat wist Drs. P ook al (jazeker, dit is deel twee van mijn serie ‘Eet mee met Drs. P‘)
Mensen die jengelen, mensen die bulken,
knolraap en lof, schorseneren en prei
Mensen die lasteren, schimpen en pulken,
knolraap en lof, schorseneren en prei
Mensen, gespeend van gevoel en geweten,
knolraap en lof, schorseneren en prei
En wat die mensen niet allemaal eten,
knolraap en lof, schorseneren en prei
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 08 maart 2021 door KokenmetKarin