15 Jaar geleden (of is het al langer) ben ik met de bus door Yucatan in Mexico gereisd. Twee meisjes! Kun je het je voorstellen? Moet er nu niet meer aan denken, die bus dan! (en de twee meisjes eigenlijk ook niet meer). Ik was toen nog niet zo met food bezig en vond bij terugkomst nog steeds dat de Mexicaanse keuken bestond uit: bonen, kip en chocolade door de saus. Misschien is het nog steeds wel bonen en kip wat de pot schaft in de binnenlanden van Mexico. Dit taco recept is overigens ook met kip en bonen, maar dan wel lekker anders en fris door de ananas.
Het klinkt wat ingewikkeld ‘pickled ananas’ maar is het niet. Ik heb natuurlijk wel weer mijn mandoline uit de la gepakt. Want het lekkerste smaakt de ananas in flinterdunne plakjes. Het is wat lastiger met een mes, maar dat lukt je vast. Daarna leg je ze in wat appelazijn. En dat is het!
De pulled kip maak je ook lekker snel door eerst de kip aan te braden en daarna met een vork uit elkaar te trekken. Je maakt een lekker sausje met paprikapoeder en honing. Dan voeg je de kip toe en bakt de kip tot dat de honing gaat karameliseren. De kidneybonen toevoegen en, nu je toch bezig bent met die mandoline, de komkommer nog in mooie linten snijden. Vervolgens kun je alle ingrediënten in de taco’s doen en je hebt weer een super leuk en feestelijk gerecht!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 01 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken