Wat doe je wanneer je een overmaat aan bleekselderij hebt, en je eigenlijk helemaal niet zo van bleekselderij houdt? Dan maak je er hartige bleekselderijkoekjes van!
Tenminste.. Ik hield nooit zo van bleekselderij. Tegenwoordig vind ik het best lekker; met wat mayonaise, appel en kerrie door een kipsalade bijvoorbeeld. Of in een stoofschotel. Het schijnt ook lekker te zijn om de selderij te vullen met notenpasta en er dan wat rozijnen in te drukken: ‘Bugs in a boat’.
Gezond is het in ieder geval wel. In bleekselderij vind je veel vitamine C, vitamine B en kalium. Reden genoeg om ze wat vaker te eten dus.
Komende week heb ik nog genoeg mogelijkheden om mijn creativiteit met deze groente uit te buiten, want er zaten twee flinke stukken (struiken?) in mijn Vitatas van deze week, samen met waspeen, ijsbergsla, broccoli en venkel.
Dit keer heb ik bleekselderijkoekjes gemaakt. Het wordt ook wel ‘fritters’ genoemd. Fritters vind ik eigenlijk altijd lekker, en zo ook met bleekselderij. Het is eigenlijk een hartig pannenkoekje met geraspte groenten erdoor. Gelukkig proef je de bitterheid niet meer terug van de bleekselderij. En de koekjes zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Ingrediënten
Geplaatst op 22 mei 2017 door eetpaleo