
Vroeger maakte mijn moeder met enige regelmaat köfte: een gerecht met gehaktballetjes dat we uit Griekenland kenden als soutzoukakia. Oorspronkelijk komt köfte (ook wel bekend als kefta) uit de Balkan, en betekent het letterlijk ‘vleesbal’. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk maar het is dus wel echt mega lekker!
Ons aller Jamie Oliver zou zichzelf niet zijn als hij niet een geweldig gerecht hiermee bedacht had. Uit zijn boek 15 minutes komt dan ook dit receptje, dat ik nog altijd graag op tafel zet. Het is een grote smaaksensatie, omdat je de currysaus zelf maakt met onder andere verse tomaten, kurkuma en gember. Het vlees is heerlijk mals, en de (zilvervlies)rijst zit vol met groene groenten dus het is zeker een gezond maaltje te noemen.
In het recept wordt rogan josh currypaste van Patak’s gebruikt, die niet overal even goed verkrijgbaar is. Geen probleem, je kunt namelijk ook de gewone curry paste of Vindaloo gebruiken. Smaakt net even iets anders, maar is zeker niet minder lekker!
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 16 mei 2017 door goodfoodlove