Tegenwoordig noemen we superfoods in één adem met gezond eten. We krijgen continu te horen dat het eten van deze producten onze gezondheid een boost geeft. Superfoods zitten bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Als je hier veel van inneemt, dan zit het wel snor met je gezondheid. Het klopt dat deze veelal exotische producten veel goede effectieve stoffen bevatten. Maar hebben we deze echt nodig? Onze voorouders leefden immers ook zonder.
Om direct een antwoord te geven op de vraag: nee! Superfoods zijn zo populair omdat we massaal bezig zijn om elke dag weer gezonder te eten. Tot op het dwangmatige en ongezonde af. De commercie is hier handig op in gesprongen door wereldwijd te zoeken naar de "gezondste' producten. Van quinoa dat de Inca's in Zuid Amerika al aten tot de goji bessen, die oorspronkelijk uit China komen. Overal is gezocht naar voeding die een heilzame en goddelijke werking heeft. Zelfs vogelvoer (chiazaad) is gebombardeerd tot supervoer. Op elke hoek van de straat zijn inmiddels superfoods te vinden. Het is jammer dat deze op een voetstuk zijn geplaatst, want dit gaat ten koste van super voeding van eigen bodem. Boerenkool, broccoli, frambozen, paksoi (niet helemaal uit Nederland, maar wordt hier wel gekweekt), spinazie, spruitjes, bramen en bosbessen zijn namelijk groente en fruit die vol zitten met DE goede stoffen. Deze doen echt niet onder voor de producten die geteeld worden aan het andere eind van de wereld. Het levert alleen minder geld op. En alles wat van ver komt en zo goed is voor de bevolking daar, verkoopt goed.
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 25 januari 2016 door boostyourhealth