Zin in een grote pan heerlijke kruidige curry, maar geen zin om ingewikkeld te koken en lang in de keuken te staan? Maak dan deze super makkelijke linzen-kokos curry (dahl) met bloemkool en spinazie. Een geurige curry die je super makkelijk en maakt in één pan. Precies het comfort food waar je naar verlengt op koude of regenachtige dagen!
Linzen zijn een heerlijke en voedzame basis voor deze curry. Peulvrucht zitten namelijk vol met vezels, eiwitten, ijzer en magnesium. Voeg daar de kruiden, specerijen, bloemkool, tomaat en spinazie aan toe en je hebt een heerlijke plantaardige en voedzame linzencurry!
Tip: dit gerecht is ook heel lekker met paneer (Indiase kaas).
200 gram rode of gele linzen
1 (kleine) bloemkool
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 gram)
200 ml water (met half blokje groentebouillon)
3 handen verse spinazie
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
2 cm verse gember
2 theelepels kurkuma
1 theelepel cayennepoeder
1 theelepel komijnzaad
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 07 oktober 2020 door feelgoodbyfood