Sup yoga, iets voor jou?

SUP yoga: outdoor workout voor lichaam en geest

Hoewel het er met die regenbuien en grijze luchten nog niet op lijkt, staat de zomer voor de deur. Het wordt zonniger, de temperaturen gaan omhoog… hét moment om lekker buiten te gaan sporten. Wil je eens iets anders dan hardlopen of bootcamps en HITT-trainingen in het park? Verdiep je dan eens in SUP yoga. Huh, wat? zul je denken. Ja, dat bestaat: een combinatie van stand-up paddling en yoga, en het is minder onlogisch dan het lijkt. FitGirl vertelt je over alle ins en outs.

Voor alle niveaus

SUP (stand-up paddling) ken je vast al. In de lente- en zomermaanden zie je regelmatig mensen op een lang en breed board staan en door de stad of natuur peddelen. Vind of lijkt dit je leuk en heb je ook iets met yoga, dan is SUP yoga waarschijnlijk echt iets voor jou. Nog nooit gesupt of aan yoga gedaan? Geen probleem: tijdens de lessen komen van beide alle basistechnieken aan bod, zodat je stap voor stap gevoel voor het paddleboard krijg, evenwicht leert vinden, en de yogahoudingen goed kunt uitvoeren.

Gekke combinatie?

De combinatie van suppen en yoga ligt misschien niet direct voor de hand, maar de sporten hebben zeker veel gemeen. Zowel tijdens het peddelen als bij yogaoefeningen gaat het om kracht, aandacht, balans, souplesse en het creëren van flow. Als je het eenmaal onder de knie krijgt, is SUP yoga zowel een lichamelijke als een mentale workout: goed voor je lijf en door de rust van de buitenlucht en het water en door de cadans van de wisselende houdingen ook goed voor je geest.

Board en outfit

Sup yoga doe je op een speciaal board, dat 100% vlak is, een zacht deck heeft en veel grip biedt, zodat je alle oefeningen op een stabiele en comfortabele manier kunt doen. Verder trek je gewoon je sport- of yoga-outfit aan. Neem wel reservekleding mee, want je kunt natuurlijk nat worden.