Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: suikerverslaving. Maar wat is dit precies? Klinkt het niet een beetje overdreven?
Dat lijkt misschien zo, maar suikerverslaving is veel ernstiger dan je in de eerste plaats misschien denkt. Bovendien is de kans groot dat je onbewust veel meer naar suikerverlangt dan je waarschijnlijk doorhebt. En dat is ook niet zo gek als je nagaat in hoeveel producten er tegenwoordig grote hoeveelheden suiker verstopt zitten. Hoe kom je er vanaf?
De eerste stap is begrijpen wat het is en waar het vandaan komt. Waarom zijn mensen suikerverslaafd? Hoe kan het zover komen? Dat is simpel uit te leggen. Als je door de supermarkt wandelt, zal het je verbazen in hoeveel producten je ontzettend veel toegevoegde suikers aan zal treffen. We ervaren als het ware een overvloed aan suiker.
Ook is het zo dat het eten van suiker ons een gelukkig gevoel geeft. Hoe kan dat? Zodra je iets zoetigs proeft, krijgt je brein een seintje om de hormonen dopamine en endorfine aan te maken. Dopamine staat ook wel bekend als het geluk hormoon; het geeft je een gelukkig en blij gevoel. Endorfine geeft ons een relaxed en kalm gevoel, als een soort natuurlijk vorm van high zijn. Beide gevoelens ervaren we uiteraard als erg prettig. Geen wonder dat er bij het eten van suiker geen alarmbellen afgaan...
Lees verder op www.vivonline.nl
Geplaatst op 12 december 2016 door vivonline