Suikervrij eten, je ziet het steeds vaker. Het wordt zelfs al voorzichtig de toekomst van gezond eten genoemd. Maar is suiker nu echt zo schadelijk? En waarom is verse voeding uiteindelijk toch telkens weer de beste manier is om gezond te blijven en/of je gewicht op peil te houden?
Door een suikerallergie eet ik gedwongen suikervrij. Toen ik na de diagnose boodschappen ging doen, was mijn frustratie en verbazing groot. In bijna al het (bewerkte) voedsel dat de supermarkt verkoopt is geraffineerde suiker, glucose-fructose siroop, dextrose of zoetstof verwerkt. Als snel maakte mijn verbazing plaatst voor woede naar de voedingsindustrie. Dat we voor de gek worden gehouden is geen nieuws. Maar hoeveel schadelijke stoffen wij ongemerkt binnenkrijgen wel. Verder staan op de verpakking van producten met geraffineerde suikers dat het 100% natuurlijke ingrediƫnten bevat, wat dus niet zo is.
Er is niks natuurlijks aan geraffineerde suiker. Het is een sterk verslavende stof. De World Health Organization heeft al aangegeven dat als suiker nu zou worden uitgevonden, deze waarschijnlijk verboden zou worden. De basis is voor het grote gebruik van suiker door de voedingsmiddelenindustrie in de vorm van glucose-fructose siroop. Dit klinkt zo natuurlijk, maar het is sterk geraffineerd. Deze suikervorm is 20% zoeter dan normale suiker, maar ook dit is geen reden voor de voedingsindustrie om er minder van te gebruiken. In eerste instantie is het in frisdranken gedaan. Omdat suiker verslavend is, is de consumptie van frisdranken sinds het gebruik hiervan sterk gestegen. Daarnaast wordt het tegenwoordig in bijna al het bewerkte/voorverpakte voedsel gebruikt. Dit heeft dezelfde uitwerking: we consumeren veel meer voedsel dan we nodig hebben.
"De oorzaak van obesitas ligt niet in het teveel eten van vetten, maar in het teveel eten van suikers."
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
,
Geplaatst op 14 augustus 2015 door boostyourhealth