Suiker is een verzamelnaam voor alle monosacchariden en disacchariden. Dat zijn vormen van koolhydraten, daarom zie je ‘suikers’ op verpakkingen ook altijd onder de koolhydraten staan. Wanneer we over suiker praten, praten we voornamelijk over geraffineerde suikers, dit is het suiker uit suikerriet of suikerbieten. Maar suiker komt ook van nature voor in voedsel, zoals: fruitsuiker, melksuiker, zetmeel (aardappels en granen) en maïs. Daarnaast bestaat ook stroop, siroop en honing voor een groot gedeelte uit suiker.
Honing bevat iets meer kilocalorieën en iets minder suiker dan geraffineerde suikers. De ingrediënten bestaan voor 79 procent uit suiker, 17 procent uit water en 4 procent uit enzymen, eiwitten, vitamines en mineralen. Honing heeft een antibacteriële werking, dit komt vermoedelijk door de combinatie van een hoog suikergehalte, de enzymen en een speciale eiwit in de honing. Deze werking is niet sterk genoeg om een infectie te voorkomen, maar kan bijvoorbeeld wel verzachtend werken tijdens een verkoudheid. Al met al is honing vanwege de suikers en kilocalorieën dus geen gezonde keuze, maar heeft het wel enkele gezondheidsvoordelen.
Lees verder op www.haveaniceday.com
Geplaatst op 17 augustus 2018 door BetterbyGoalie