Stoofvlees met limoen (voor de slowcooker)

Wat is er makkelijker dan 's ochtends wat ingrediënten in je slowcooker te doen, hem aan te zetten, te genieten van je dag, en er 's avonds een heerlijke maaltijd op je te wachten staat?

Ik vind het de ideale manier van koken.

Vooral voor het bereiden van stukken vlees die gewoon wat meer tijd nodig hebben om lekker mals te worden. Alleen maar biefstuk eten is natuurlijk makkelijk (en lekker), maar dat ga je toch in de portemonnee voelen.

Stoofvlees heeft dat niet, dat vraagt vooral tijd wanneer je het op de ouderwetse manier in de stoofpan klaar maakt. Erg lekker, maar je hebt niet altijd uren de tijd om zo'n pan in de gaten te houden. Met een slowcooker spendeer je misschien 10 minuten aan de voorbereiding en de rest van de dag heb je er geen omkijken naar; net zo snel als het bakken van een biefstukje dus!

Ingrediënten (5-6 porties)

  • Stoof vlees - 1 kg, in blokjes
  • Zoete aardappel - 1, geschild en in blokjes
  • Rode ui - 2, in ringen
  • Limoen - 2, in kwarten gesneden
  • Knoflook - 4 tenen, gepeld en grof gesneden
  • Kaffir Limoenblad - 3 blaadjes (ook wel Djeroek Poeroet genoemd)
  • Salam blad - 2 blaadjes (Laurierblad is een goede vervanger)
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosmelk - 1 blik, 400ml

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 27 november 2016 door eetpaleo