Stoofpot met lente bockbier

Waarschijnlijk denk je in de lente niet meteen aan een stoofpot. Toch had ik laatst ondanks het lekkere weer zóveel zin in een lekker stoofpotje. Een met bospeentjes, courgette en biologische runderlappen. EN! In plaats van een flinke scheut wijn deed ik er een lente bockbiertje in. Dat is dus echt súper lekker. Verder at ik deze lente stoofpot met een portie rode rijst. Gewone rijst kan natuurlijk ook, maar rode rijst heeft zo’n lekker nootachtig aroma. Kom je een pot of zak rode rijst tegen? Kopen! Echt een aanrader. Ik gebruik rode rijst ook vaak in mijn poké bowls.

Een paar gouden tips om van deze stoofpot met lente bockbier een succes te maken:

  • Voeg altijd een scheurtje azijn toe. Hierdoor wordt het vlees extra mals.
  • Gebruik een pan met dikke bodem, het liefst een gietijzeren pan.
  • Geef je stoofgerecht de tijd. En dan bedoel ik HEEL veel tijd. Hoe langer je alles laat stoven, hoe malser het resultaat. Zo laat ik die van mij vaak vier tot vijf uur pruttelen, maar als je minder tijd hebt volstaat 2,5 uur ook :)
  • Gebruik kwalitatieve ingrediënten, zoals biologisch rundvlees. Dit proef je terug!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 02 juni 2020 door beaufood