Ik weet niet hoe het bij u thuis gaat, maar ik heb regelmatig eiwitten over. Die gaan in een zakje in de vriezer en komen altijd wel weer van pas. Al was het maar voor mijn gegarandeerd-succestoetje pavlova. Alleen is er één heikel punt: hoe hou je een pavlova fraai spierwit? Lastig. Bij mij worden ze altijd beige, hoe lang of laag ik het ook probeer in de oven.
Al prijs ik mijn zegeningen, want ik heb een vriendin die weliswaar beroemd is om haar appeltaarten, maar bij wie pavlova nog nimmer is gelukt. Steevast verbrandt de onderkant, elke keer weer. Ze heeft het intussen maar opgegeven.
Het ligt niet zozeer aan de kok, ben ik geneigd te denken, maar aan de oven.
Maar laatst had een collega een tip: je moet de suiker veel langer door de eiwitten mixen, tot je echt geen korreltje meer proeft, dan blijft ‘ie hagelwit. Bij haar althans wel. Natuurlijk meteen thuis geprobeerd. Nee hoor, weer beige.
Mini-pavlovaatjes dan maar? Die hoeven korter in de oven en dan is het beige-risico kleiner. Al is er ook dan geen garantie.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 26 december 2024 door KokenmetKarin