Ons hart klopt voor Tegenkracht

Soms kom je een organisatie tegen die zulk goed werkt verzet dat je het aan iedereen wilt laten weten. Dat hadden we bij FitGirl toen we kennismaakten met Tegenkracht, een stichting die kankerpatiënten van alle leeftijden sportbegeleiding op maat biedt, zodat ze in beweging blijven, sterker worden en weer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam en kunnen. Als ambassadeur voor de stichting zetten we ons actief in voor dit goede doel. Lees je mee?

Kracht en zelfvertrouwen

Tegenkracht beschikt over een groot landelijk netwerk van deelnemende sportscholen, trainers, sportartsen en fysiotherapeuten met een oncologische specialisatie. Kankerpatiënten die graag willen sporten en zo aan hun kracht en zelfvertrouwen willen werken, kunnen na een sportmedische keuring aan de slag in een van de aangesloten sportscholen. Hier hebben ze keus uit tal van sporten, zoals krachttraining, hardlopen, tafeltennis en yoga. Uiteraard wordt in samenspraak met een deskundig trainer een schema opgesteld dat aansluit bij de wensen en fysieke mogelijkheden van de patiënt. Door dit op maat gemaakte sportplan en de bijbehorende begeleiding kunnen kankerpatiënten fysiek en mentaal sterker hun behandeling beginnen, doorstaan en ervan herstellen.

FitGirl helpt

FitGirl is ervan overtuigd dat sport fysiek en mentaal sterker maakt en kan bijdragen aan een sneller herstel. Daarom willen we Tegenkracht financieel ondersteunen en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kankerpatiënten gebruik kunnen maken van het sportplan en de sportmedische begeleiding. Klik hier om meer te lezen over het ambassadeurschap.

Wat gaan we doen?

FitGirl gaat een jaar lang persoonlijke en/of gesigneerde items verzamelen van Nederlandse (top)sporters en andere bekende en onbekende mensen die sport en gezondheid een warm hart toedragen. Aan het eind van het jaar organiseren we een veiling om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Tegenkracht. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en zul je regelmatig iets lezen over dit mooie doel en de deelnemende BN’ers. Wil je zelf ook iets bijdragen? Stuur dan even een mailtje naar info@fitgirl.nl. Je hulp is van harte welkom!

sharing-is-caring