Steak tartare van hert

Wat een fijn luxeprobleem: dat je een pakketje hertenbiefstuk uit de Oostvaardersplassen krijgt en daar wel drie dagen van kunt eten. Maar wat? Na dat traditionele bakken met een stampppotjeen op een tarte tatin, maakte ik er ook nog steak tartare mee. En dat recept is doodsimpel: gewoon alle lekkermakers erdoor fietsen die je ook bij een gewone rauwe biefstuk zou doen.

Denk aan: sjalotje, kappertjes, augurk, peterselie, uiteraard allemaal fijngehakt, maar ook pittige mosterd, een drupje tabasco, een scheutje worcestershiresaus, wat ketchup, de gebruikelijke zout en peper en niet te vergeten een verse eidooier. Als het dan nog niet smeuïg genoeg is, kan er zelfs nog een lepeltje mayonaise door, maar wij houden hier thuis dan ook van lekker sappig. Te flauw? Dan ben je te zuinig geweest en moet er gewoon meer heisa doorheen. Niet bang zijn, gewoon doen.

Belangrijk: de smaakmakers kunnen allemaal alvast worden gehakseld en door elkaar, maar vlees en dooier voeg je pas op het laatste moment toe.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 30 januari 2021 door KokenmetKarin