
Weer of geen weer, voor springrolls mag je mij altijd wakker maken. Je weet wel, die lekkere gevulde rolletjes van rijstpapier. Ik serveer ze regelmatig wanneer ik een feestje geef (oe’s en aaa’s gegarandeerd wanneer je met een grote schaal aankomt), maar het is ook príma comfort food tijdens een filmavondje. Mits je ze een beetje goed rolt zodat ze niet uit elkaar vallen zodra je er eentje oppakt ;) Ik heb voor de handigheid maar even een mini how to video in deze blogpost gedaan om je te laten zien hoe ik ze oprol :D
Deze week demonstreerde ik tijdens een opnamedag voor floww uitgebreid hoe ik mijn lievelings springrolls maak. De lekkerst vulling vind ik toch wel die met gamba’s, avocado en pinda’s met een homemade dip erbij. Floww heeft een prachtige kraan op de markt gebracht waar naast koud en warm ook kokend of ijskoud gezuiverd water uitkomt. De kokend waterkraan kende je misschien al, maar hoe chill is het als je ook kunt kiezen voor een glas ijskoud gezuiverd water? Naast dat het lekker is om te drinken, is het ook super handig tijdens het koken. Ik houd van knapperige groenten en daarom blancheer ik mijn broccoli of sugarsnaps meestal. Met een floww in huis hoef je dus 1. geen water meer te koken en 2. je hebt per direct ijskoud water om de groenten in te blancheren. Net als ik zijn de makers van floww gek op lekker en gezond eten, gezellig kokkerellen en vinden zij een fijne keuken erg belangrijk. Een paar jaar geleden brachten zij daarom deze kraan uit en ik moet je zeggen dat ik hem ontzettend tof en een echte must have voor in de keuken vind! Om te laten zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van de kraan ontwikkelde ik een aantal recepten waarvan ik er ook drie hier op beaufood.nl mag delen. En natuuurlijk horen deze springrolls daarbij. Dit recept is goed voor vijf personen als hapje of voor twee personen als maaltijd. Of maak gewoon een dubbele portie, durf te genieten ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 06 oktober 2017 door beaufood