Sport en eetdagboek #12

Sport en eetdagboek #12

Wauw, wat een fantastisch weer was het afgelopen week. Altijd grappig wat er gebeurt in Nederland, we zeuren altijd dat het mooi weer moet worden en als het dan een keer mooi weer is, dan is het weer te warm. Ik vond het deze week ook warm, maar vond het wel fijne warmte. En ondanks dat ik gewoon moest werken, heb ik een heerlijke week gehad. Geprobeerd zoveel mogelijk 's ochtends te sporten en 's avonds lekker genieten van leuke dingen en het lekkere weer.

Dinsdag

Ondanks de zware krachttraining van maandag heb ik bedacht ik dat ik dinsdagochtend ga hardlopen. Ik moet een nieuw paspoort aanvragen en lijkt me efficiënt om dit te combineren met het hardlopen. Dat is het ook, behalve dat ik na 3,5km (aankomst gemeentehuis) gesloopt bent. De zware squats van gisteravond zitten er toch wat dieper in dan ik had gedacht en dan moet ik nog terug. Op mijn tandvlees loop ik de laatste 2 km naar huis, maar, ik ben wel gegaan! Als ik thuis kom eet ik een lekker kickstart ontbijtje van Rens Kroes met noten, havervlokken, dadels, kokos en vanille. Daarbij blauwe bessen. Halverwege de ochtend eet ik de rest van het bakje blauwe bessen op en drink ik nog een proteïne shake; mijn favoriet de laatste tijd met banaan, havermout, kokosrasp, hennepzaad en cacao. Ik vergeet dat ik een lunch afspraak heb, dus mijn zelf meegebrachte lunch laat ik in de koelkast staan voor woensdag. Er zijn lekkere broodjes en ik eet er eentje met geitenkaas en honing en eentje met rauwe ham en roomkaas. Om half 4 fiets ik samen met een collega richting Duivendrecht waar we een kookworkshop hebben bij de Kookfabriek. We starten met een Gin Tonic (mijn favo drankje momenteel!), daarna een zomerse salade met boontjes, haricots verts en wilde perzik. Als hoofdgerecht maken we een steak met gegrilde sla van een Big Green Egg, daarbij een stukje aardappel met kruidenboter. Ik eet ongeveer de helft van mijn bord leeg. Het toetje kan ik niet weerstaan; een chocolade cakeje waarvan de binnenkant nog zacht is, yum. Ook de Tony's met Zeezout en caramel laat ik niet aan me voorbij gaan. Gelukkig mag ik ook weer 11 km naar huis fietsen en verzacht dat de hoeveelheid eten een beetje (totaal 22km gefietst).

Woensdag

De bootcamp die ik normaal gesproken zelf geef, gaat niet door, dus ik besluit zelf te trainen. De wekker staat om 6.15 waarna ik met moeite een rijstwafel met pindakaas op eet. Ik heb eigenlijk geen trek, maar als ik circuittraining ga doen kan ik niet niks eten. Uiteindelijk wordt de circuittraining binnen een bootcamp buiten omdat het al zulk prachtig weer is. Thuis maak ik snel mijn proteïne shake die dinsdag ook dronk en neem die mee naar werk. Ook eet ik op werk nog twee sneetjes roggebrood met rozijnen en roomboter. De lunch van gisteren smaakt me voortreffelijk; ik maakte weer eens de kikkererwten uit de oven met spinazie, tomaatjes, feta en avocado. "s Middags drink ik nog een juice van wortel, appel, granaatappel en peper. Te lekker, ik zal het recept heel snel delen! Als ik thuis kom heb ik heel erg zin in iets verfrissends, dus ik eet een halve komkommer. Door de warmte helemaal geen zin om te koken, maar uiteindelijk ga ik toch samen met mijn vriend in de keuken staan voor een courgettelasagne en die zo goed gelukt is dat ik zit te smullen! Na het eten lopen we nog even naar het Westerpark voor een ijsje, ik neem een bakje met passievrucht en witte chocolade ijs. Mijn eerste ijsje van het jaar!

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 06 juli 2015 door eatrunlove