Volgens het KNMI is de herfst al begonnen, maar bij mij nog niet hoor. Je hebt mijn zomerserie nog tegoed, die afgelopen weken in Trouw verscheen. Een serie lekker zonnige gerechten met steeds een groente in de hoofdrol, of twee. Vandaag: spinazie en courgette, gezellig samen in de lasagne.
Maar eerst even terug naar mijn zomerserie van vorig jaar. Toen was ik enorm in mijn nopjes met een leuk recept voor bietenwraps met doperwten, tot ik op de vingers getikt werd door een krantelezer, Anjet van Linge. VacuĆ¼mbietjes en diepvriesdoperwten, en dat volop in het oogstseizoen, hoe haalde ik het in mijn hoofd? Oeps, inderdaadā¦ Sindsdien heb ik regelmatig vrolijk mailcontact met Anjet, die samen met haar man Marc de Groot in Noord-Groningen een ecologische tuinderij runt, Animaheert. Dit jaar wilde ik mijn zomerserie eens heel anders (lees: beter) aanpakken, en juist de zomerse seizoensgroenten in het zonnetje zetten, elke aflevering een andere.
Maar eerst ging ik eens langs in Den Andel, om nu eindelijk in het echt kennis te maken met Anjet en Marc, maar vooral voor wat groene inspiratie. En die was er volop. In het kleine lintdorp bewonen ze een grote boerderij met hoog puntdak. De nestelende boerenzwaluwen vliegen in en uit, de zwart-groen glanzende haan stapt parmantig kukelend rond temidden van zijn harem, er liggen twee honden languit onder tafel. Pal achter het erf begint de zomertuin en de net aangelegde wintertuin, bedoeld om straks ook in de winter groente te kunnen blijven leveren aan de hele buurt.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 03 oktober 2022 door KokenmetKarin