Spinazie quiche

“Wat willen jullie eten vandaag? Wel graag iets met groente want Chinees en friet hebben we al gehad dit weekend”. Het is zondagmorgen en we zitten met het hele gezin aan de ontbijttafel. Bijna tegelijkertijd roepen de kids: “spinazie“. En bijna direct volgt: “spinazie taart” en “ja spinazie dat is lekker gezond“. Ik betrek de kinderen graag bij het eten, niet alleen bij het koken, maar juist ook wat er op tafel komt. Met een grote glimlach vertrek ik een paar uur later naar de supermarkt op zoek naar de ingrediënten voor de spinazie quiche.

Op zondag wil ik graag lekker eten en niet uren in de keuken staan. Een quiche past daar dan perfect bij. En bladerdeeg moet af en toe gewoon kunnen. Mijn advies is om een verse rol te gebruiken. Dit is handig in gebruik.

Deze hartige taart bevat twee soorten groente. Naast de spinazie worden ook diepvries doperwten toegevoegd. In mijn vriezer ligt altijd een pak, zodat een maaltijd op een snelle en makkelijke manier “groener” gemaakt kan worden.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 17 oktober 2017 door linda