Van alleen zalm tartaar met sojasaus, mayonaise en een drupje sriracha ga ik al watertanden, maar zalm tartaar op een bodem van crispy gebakken sushi rijst? Dat is pas écht de hemel. Deze spicey tartaar van zalm doet het geweldig als hapje voor bij de borrel of als voorgerecht bij een uitgebreid thuisdiner. Makkelijk te maken, bomvol smaak en de romige zalm tartaar in combinatie met een krokante bodem van sushirijst is gewoon echt een match made in heaven. All you need is sushi rijst, een paar smaakmakers als sojasaus en sriracha en verse zalm!
De tartaar maken we van rauwe zalm en daarom is het van groot belang om verse zalm te gebruiken. Wil je een echt pareltje van dit gerecht maken? Dan gebruik je de allerbeste kwaliteit zalm die er te vinden is. En dat is wilde zalm uit Alaska. Deze zalm zwemt namelijk in de schoonste wateren ter wereld. Hierdoor zit hij bomvol essentiële vitamines, mineralen en goede vetten. Er zijn in totaal vijf soorten wilde zalm: chinook-, coho-, keta-, roze en sockeye zalm.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 03 februari 2022 door beaufood