Het is bijna Pasen! Ik liet je al zien hoe je voor het lekkerste gourmet-buffet kan zorgen, maar ik wilde je ook nog een lekker makkelijk maaltijd-idee geven. Misschien leuk voor Tweede Pasen? Ik weet in ieder geval zeker dat je hier echt van zult smullen.
De laatste tijd wordt me vaak gevraagd hoe het nu zit met varkensvlees. Varkensvlees is toch slecht? Nou, nee! Helemaal niet zelfs. Het ligt er alleen aan van welk varken je het vlees is (lees ook even dit artikel).
Wanneer je mij een supermarkt-speklap geeft dan bedank ik daar bijvoorbeeld vriendelijk voor, want ik weet nu eenmaal niet wat de dieren allemaal te eten hebben gehad. We weten inmiddels wel dat grasgevoerde koeien veel gezonder zijn dan graangevoerde koeien, maar voor varkens geldt eigenlijk hetzelfde. Zolang je een varken op zijn natuurlijke dieet zet, is het beestje heerlijk gezond, en zal zijn vlees ook voor ons gezond zijn.
Daarom geniet ik zo af en toe echt heel erg van een lekker krokant gebakken speklap, of wat huisgerookte spekblokjes door mijn eten. En sinds ik De Woeste Grond heb leren kennen ben ik nog veel meer soorten varkensvlees gaan proberen (eisbein en procureur bijvoorbeeld). Heerlijk, echt heerlijk.
Daarom bedacht ik dat speklapjes ook met Pasen heel geschikt zouden zijn. Lekker met een makkelijke puree erbij. Mijn vriend en ik hebben hier volop van zitten smullen. Je zult trouwens zien dat dit gerecht ook erg fijn is voor je budget, want een zak biologische wortels (en pompoen) is nu eenmaal niet duur. Net als speklapjes trouwens, die zijn ook wat goedkoper dan andere vleessoorten.
Ingrediënten (voor 2 porties)
Puree:
Geplaatst op 16 april 2017 door eetpaleo