Speculaas

Volgend weekend komt Sinterklaas weer in het land, maar sinds september liggen de pepernoten en speculaasjes al in de winkel. Alweer twee jaar geleden plaatste ik een recept voor pepernoten en gevuld speculaas online, maar nog nooit maakte ik zelf speculaas. Daar bracht ik vorig weekend verandering in, maar toen voegde ik bakpoeder toe aan het recept. Persoonlijk vond ik dit niet zo’n succes omdat het deeg rees en de vormpjes niet meer duidelijk waren. Dit weekend dus speculaas gemaakt zonder bakpoeder en nu zijn ze mooi plat gebleven. Uit het speculaas beslag haal je zo’n 18 koekjes.

Speculaas, 18 koekjes

- 175 gram volkorenmeel
- 100 gram roomboter
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 1,5 el speculaaskruiden (15 gram)
- 1 tl kaneel
- 2 el ongezoete amandelmelk (25 ml)
- snuf zout

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 07 november 2016 door eatrunlove