Spaghetti met venkel en courgette


In de Ardennen een paar weken geleden maakte kok Herre op de eerste avond een overheerlijke pasta met venkel en courgette. Uiteraard moest ik hem het recept ontfutselen om het zelf te maken en dat heb ik dan ook snel daarna gedaan. Als je net als ik van pasta én van venkel houdt dan is dit een topper. Heerlijk fris en licht van smaak en daarmee perfect voor de zomer. Ik serveerde er nu een gambaspies bij, maar een stukje zalm of andere wisvis is ook heerlijk!

Voor 3 personen:

- 250 gram volkoren spaghetti
- 1 venkel
- 300 gram courgette
- 4 tenen knoflook
- sap en rasp 1 citroen
- 8 takjes verse dille
- 100 ml witte wijn
- 125 ml kookroom
- 300 gram gamba’s
- snuf chili
- verse peterselie
- 3 el olijfolie

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 28 juli 2016 door eatrunlove