Spaghetti met gezonde pastasaus (van groene groenten)

Heb je vorige week ook iedereen een ‘gelukkig en gezond 2023’ gewenst? Voeg de daad bij het woord en maak een pastaatje met deze ultra gezonde pastasaus! Pastasauzen zijn vaak op basis van rode groenten (tomaat, vooral) maar wat rood kan, kan ook in het groen. Ik greep allerlei groenvoer uit de schappen, verdeelde het over een bakplaat en schoof dit in de oven. De geroosterde groenten pureerde ik vervolgens tot een gladde en romige saus die ik op smaak bracht met frisse basilicum en zoute Parmezaanse kaas. Ik roerde er gekookte spaghetti doorheen en klaar! Een voedzame maaltijd waar geen vitaminepil tegenop kan. De score voor twee personen: een hele courgette, 250 gram broccoli, een flinke hand spinazie en een sjalot. En de moeite die je hoeft te doen: minimaal. Top!

Gezonde pastasaus

Ik ben gék op saus. Alles wordt tig keer lekkerder met een goeie dot om in te dippen. Mayonaise staat met stip op één – met truffel, citroen of miso. Zo lekker! Maarrr dat is natuurlijk niet de soort saus die ik dit keer bedoel. Ik heb het over sauzige gerechten. Curries, stoofpotjes, pastasauzen… In dit soort gerechten is de saus dé verbindende factor. Lekker smaakvol en smeuïg! En dat hoeft echt niet vettig of ongezond te zijn, dat bewijst deze groene gezonde pastasaus maar weer. In deze pastasaus spot je maar liefst vier soorten groenten, een handjevol gezonde walnoten en een vleugje frisse limoen. En vooruit, het blijft een pasta: een portie geraspte Parmezaanse kaas.

Ik at ‘m met spaghetti maar gebruik vooral je eigen favoriete pastasoort. Of, ook interessant: ga voor een groentepasta. Tegenwoordig vind je in de supermarkt veel (verse) pasta’s op basis van bijvoorbeeld spinazie of pompoen – daar maak je dit toch al gezonde gerecht nóg voedzamer mee.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 12 februari 2023 door beaufood