
In de serie koken op de camping, maak ik het mezelf graag makkelijk. De 3 ingrediënten voor deze spaghetti cacio e pepe kun je makkelijk op voorraad zetten. Je hoeft alleen wat ruimte te maken voor de pecorino romano in de koelbox of koelkast.
Elk jaar bezoek ik met vriendinnen een stad. Alweer 5 jaar geleden stond Rome op het programma. Het klassieke gerecht uit Rome is cacio en pepe. Dat is schapenkaas (pecorino romano) met peper en spaghetti of eigenlijk tonnarelli. De eerste keer dat ik dit gerecht at, was ik direct verkocht. Het is een simpele en super smakelijke maaltijd die je zo in elkaar draait.
Ik weet nog goed dat wij allemaal een vacuüm stuk pecorino met grof gestampte peperkorrels kochten op de Campo di Fiori. Vanwege het ruimte gebrek gingen beide ingrediënten mee in een paar schoenen in de handbagage…..
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 25 juli 2017 door linda