Viscuisine, bestaat dat nog? Jazeker, vis met een smeuïg laagje erop uit de oven. Deze Spaanse versie komt echter niet kant-en-klaar uit de diepvries maar verzon ik helemaal zelf, met amandelen en chorizo. Helemaal lekker met skrei, die heerlijke winterkabeljauw die zo mooi in mollige vlokken uiteenvalt.
Inspiratie
‘Hoe kom je toch aan inspiratie?’ is een van de meestgestelde vragen die ik krijg. Naast ‘Hoe blijf jij zo slank bij al dat eten?’ en ‘Zoek je nog een proefkonijn?’. De supermarkt is een dankbare bron voor culinaire bezieling. Je denkt misschien dat ik de laatste tijd wat minder gepreoccupeerd ben door pakjes en zakjes, maar niets is minder waar. De poedermixen verdienen nog altijd mijn warme belangstelling, en zorgen steevast voor verse ideeën. Net als kant-en-klaarvoedsel, verspakketten en andere maaltijdoplossingen. Eén rondje door de buurtsuper en ik kan weer weken vooruit.
Kapper
Maar dit keer ging het anders, nu kreeg ik zomaar ineens een ingeving bij de kapper. Die van mij was ooit kok, maar daar had hij het op enig moment zo compleet mee gehad, dat hij het roer omgooide en haarkunstenaar werd. Ik geloof niet dat hij sindsdien ooit nog een pan heeft aangeraakt, wat niet wegneemt dat we het tijdens de knipbeurten vaak over eten hebben. Toen hij vroeg wat ik die avond ging koken, dacht ik zomaar ineens, vanuit het niets, aan skrei. Die lekker mollige winterkabeljauw van helemaal bovenin Noorwegen, waar het nu de tijd voor is. Maar hoe dan? Terwijl de kapper naarstig voortknipte mijmerde ik over de zak amandelen die ik nog had liggen. Iets Spaansigs doen?
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 01 januari 2021 door KokenmetKarin