Spaanse kip met rijst uit de oven

Dit recept van Spaanse kip met rijst uit de oven is echt iets voor het weekend. Terwijl de pan in de oven staat, heb jij je handen vrij voor iets anders. Je kunt de keuken alvast opruimen, op de bank kruipen met een boekje of jezelf een lekker glas wijn inschenken. Drie keer raden waar mijn voorkeur na uitgaat. Juist, terwijl dit kip gerecht gaarde in de oven, heb ik met manlief onder het genot van een drankje de planning voor de week doorgenomen.

Deze kip schotel met rijst was namelijk een soort laatste avondmaal voordat de Week Zonder Vlees begon. Gebruik voor dit recept kipdij filets. Dit stukje vlees is iets vetter en droogt niet uit in de oven.

Een van mijn favoriete kruiden is gerookte paprika en dit wordt veel gebruikt in de Spaanse keuken. De smaak van dit kruid is wel degelijk anders dan normale paprikapoeder. Voor de pimentón worden rijpe paprika’s en pepers gedurende 15 dagen boven een smeulend vuur van eikenhout gedroogd. Dat geeft dat heerlijke rookaroma en ook pit aan het gerecht. Je kunt dit potje gewoon vinden in de supermarkt.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 16 maart 2018 door linda