Je ziet ze steeds vaker in de schappen van de supermarkt verschijnen: zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd. De zoete aardappel is zoet van smaak, een bron van complexe koolhydraten en rijk aan zetmeel. De bataat zit boordevol gezonde vezels en vitamines. Zo bevatten zoete aardappelen bijvoorbeeld vitamine A en vitamine C. En nog een voordeel: zoete aardappelen bevatten veel ijzer en calcium.
Per 100 gram bevat een zoete aardappel 22 gram koolhydraten, 1,4 gram eiwit, o,1 gram vet en 95 calorieën. De zoete aardappel is een hoogwaardige bron van koolhydraten, heerlijk zoet van smaak. Net als wortelen trouwens. Wortelen staan bekend om het hoge gehalte aan beta-caroteen dat erin zit. Beta-caroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A, wat onder meer nodig is voor het goed functioneren van de ogen. Wortelen zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Deze twee superfoods zijn perfect om samen te combineren en vormen de basis van deze soep. Soep van zoete aardappelen en wortelen is gezond, voedzaam en bovendien kleurrijk om op tafel te zetten.
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook en zout toe. Bak de ui tot deze glazig is en de knoflook tot deze geurig is en voeg vervolgens de wortelen en zoete aardappel toe. Bak deze op matig vuur ongeveer 5 minuten mee. Als laatste voeg je de bouillon en de specerijen toe en laat je dit nog 20 minuten koken op laag vuur tot de aardappel en de wortelen zacht zijn. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en laat de soep nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Garneer de soep met de verse peterselie.
Eet smakelijk!