Snelle Kalkoencurry met Bloemkoolrijst

Wat had ik deze week ineens zin in een lekker kruidige curry zeg.. Gelukkig heb ik altijd een heleboel kruiden op voorraad: een volledige lade in de keuken en 1 boordje in een kast staan vól met kruidenpotjes, zakjes, etc. Alles wat ik nodig heb om mijn eten op smaak te brengen.

Zo heb ik 4 (!) soorten zout, mooie kruidenpotjes van iHerb, bakjes en zakjes met gedroogde kruiden van de toko en meer. Ook in mijn koelkast, vriezer, vensterbank en tuin zijn kruiden in overvloed te vinden. In de vriezer bewaar ik mijn Aziatische verse kruiden: citroengras, Djeroek Poeroet, Salam, pandan en heel hete rode pepertjes.

In de koelkast heb ik altijd verse gember liggen en op de vensterbank en in de tuin groeien verse gember, kurkuma, tijm, knoflook, peterselie, basilicum, bernagie, munt, tijm en rozemarijn. En dan nog moet ik af en toe wel eens zo’n kruidenplant van de supermarkt halen, want ja, voor sommige gerechten heb je nu eenmaal specifieke kruiden nodig.

Een van mijn meest voorkomende vakantiesouvenirs? Kruiden natuurlijk! In het buitenland hebben ze weer heel mooie andere mengsels, heerlijk. Terug thuis zoek ik dan wel een manier om er een lekker gerecht mee te maken. Ideaal om die o zo fijne vakantiesfeer weer een beetje terug in huis te halen.

Je raadt het al, ik heb een beetje een kruiden-tic. Bij het maken van deze curry heb ik me dan ook lekker uit kunnen leven!

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 300g kalkoenfilet, in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl laos
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl piment
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kruidnagel
  • 180 ml kokosroom
  • Verse koriander of peterselie om te garneren

Lees verder op EetPaleo.nl

Geplaatst op 09 februari 2017 door eetpaleo