Zin in een lekkere, ouderwetse stamppot die toch super gezond is? Dan moet je deze paleo broccolistamppot echt eens proberen, inclusief rookworst natuurlijk, want ook die kun je tegenwoordig heel goed zonder troep krijgen.
Wat deze stamppot zo lekker maakt? Simpel. Veel mensen die voor het eerst een paleo-proof stamppot maken gebruiken hun oude vertrouwde recept en vervangen dan gewoon de aardappelen voor zoete aardappel. Dat kán natuurlijk wel, maar het is niet super lekker. Alleen maar zoete aardappel gebruiken in een stamppot zorgt ervoor dat de smaak van de zoete aardappel gaat overheersen en het geheel behoorlijk zoet smaakt. Daarom gebruik ik altijd 2 soorten zetmeelrijke groenten in een stamppot, om de smaken wat meer uit te balanceren.
In dit geval dus zoete aardappel en pastinaak, die laatste smaakt wat aardser en daardoor komen alle smaken een stuk beter tot hun recht. Vooral wanneer je er ook nog een likje mosterd doorheen doet. En natuurlijk zacht gebakken uien, die maken alles nog lekkerder (of ben ik de enige die daar echt dol op is?).
Verder neem je zo’n lekkere rookworst van De Woeste Grond – echt een aanrader, want deze is super vol van smaak, bevat géén onnodige ingrediënten of smaakversterkers en is ook nog eens gemaakt van super mals grasgevoerd vlees van dieren die een echt gezond leven hebben gehad. Met zulke ingrediënten wil ik elke dag wel rookworst eten!
Onderstaand recept vind je ook in Paleo Magazine trouwens, in het eerste nummer van 2018. Maar dit gerecht is zó lekker dat ik het niet kon laten om ‘m hier te delen.
Ingrediënten
Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 31 januari 2018 door eetpaleo