Snackballetjes met zeewier 'bacon'

Je hebt het vast wel gehoord; zeewier is super gezond. Nu moet ik alleen wél toegeven dat ik nooit zo creatief was met zeewier en ik het dus niet zo vaak toevoegde aan mijn maaltijden. Zonde natuurlijk, want zeewier bevat echt veel voedingsstoffen. Vitaminen, mineralen, antioxidanten, noem het maar op. En het is nog lekker ook!

Alleen, hoe verwerk je dat allemaal? Nori kennen we wel, maar Paleo-proof sushi maken is ook best een klusje. En misschien heb je ook wel zo’n potje met zeewiervlokken in de kast staan om over maaltijden te strooien (wat ik standaard vergeet). Daar hield het bij mij wel op.

I Sea…. More!

Tot ik vorig jaar I Sea Pasta ontdekte; lekkere pastaslierten van 100% zeewier. Niet eens gemalen of iets aan toegevoegd, nee gewoon gedroogd en that’s it. En zó lekker!! Dus toen Seamore met I Sea Bacon kwam was ik meteen nieuwsgierig. De I Sea Bacon is gemaakt van een ander soort zeewier dan de slierten (dulse) en smaakt weer helemaal anders. Een beetje rokerig! Vandaar natuurlijk de ‘Bacon’, want hier komt echt geen vlees aan te pas.

Lekker is het gelukkig wel, ik eet het gerust rechtstreeks uit de zak alsof het beef jerky is, maar het is ook erg leuk om er een beetje mee te experimenteren in de keuken. Zo kwam ik op het idee voor deze snackballetjes, met paranoten, dadels, zonnebloempitten en dus zeewier. Dat is echt een verrassend goede combi! Probeer maar eens! (oja, de I Sea Bacon én de I Sea Pasta hebben ze gewoon bij de AH – handig!)

Ingrediënten (voor 10 porties)

  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 150g paranoten
  • 100g zonnebloempitten
  • 8g I Sea Bacon

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 22 februari 2017 door eetpaleo